Iskalniki.com - Kjer se iskanje začne! - Vsi svetovni in slovenski iskalniki in imeniki na enem mestu!
Vsi svetovni iskalniki in imeniki na enem mestu!
Google
Web po strani
Iskalniki.com - Kjer se iskanje začne! - Vsi svetovni in slovenski iskalniki in imeniki na enem mestu!
 
Članki  
Iskalniki.com: - Članki: Vpis strani v iskalnike in imenikeVpis strani v iskalnike in imenike  
 
 
Priporočamo    

PREVIDNOST NI ODVEČ

 Nikoli ne posredujte podatkov na iskalnike, če še vaša stran ni pripravljena za obiskovalce. Pred vpisom in objavo testirajte vsak del vaše spletne predstavitve. Prepričajte se, da vse povezave delujejo in da je vsebina na pravem mestu. Če bodo obiskovalci našli na vaši strani mrtve povezave in sporočila kot so »stran je trenutno v izdelavi«, obstaja velika verjetnost, da se na stran ne bodo vrnili nikoli več.

 Tisto kar ne želite, da bi javnost videla, ne puščajte na spletnem strežniku. Bodite previdni, kajti roboti vam lahko indeksirajo dokument, ki sicer ni javno objavljen, je pa osebne ali zaupne narave in se nahaja na strežniku. Večina iskalnikov kot npr. Google ali Najdi.si, bo avtomatska preiskala in indeksirala celotno vsebino vašega direktorija, razen če jim izrecno ne ukažete, da naj tega ne počno. Kot smo že omenili v članku, lahko v posamezne strani, za katere ne želite, da se indeksirajo, vstavite posebne meta oznake.

 Promocija strani na spletnih iskalnikih in imenikih mora biti redno opravilo vašega spletnega delovanja. Vseskozi obveščajte spletno populacijo o novostih na vaših straneh. Najmanj enkrat mesečno obveščajte internetno populacijo o tem kaj se dogaja na vaših spletnih straneh, kakšne novosti, akcije in posebne ponudbe ste pripravili, ipd.

AVTOMATIČNI VPIS STRANI

 Če ne želite zgubljati časa z vpisom vaše strani v vsak posamezen imenik, lahko to delo namesto vas opravijo v podjetjih, kjer imajo na voljo programsko opremo, ki poskrbi za avtomatični vpis strani v nekaj sto imenikov in iskalnikov. Od večine vpisov ne boste imeli nobene koristi, saj bodo vpisi romali na povsem neznane in nepomembne spletne naslove. Če boste imeli srečo, bo vaša spletna stran vpisana v vsaj deset najpomembnejših slovenskih in svetovnih imenikov, kar bo verjetno dovolj, saj boste s teh strani dobili skoraj vse vaše obiskovalce.

 Naslov vaše strani, vključno z opisom in ključnimi besedami, vam pri podjetju Nova Vizija (www.inetia.com) vpišejo v cca. 800 najbolj poznanih tujih in domačih imenikov ter iskalnikov ter v veliko povsem ozko usmerjenih portalov. Cena storitve je 3.900 SIT + DDV. Brezplačno si lahko vpišete vašo stran v preko 100 svetovnih in 18 slovenskih (podatek za 3. marec 2003) imenikov in iskalnikov na naslovu http://www.iskalniki.com/vpis_strani/ ali pa na strani Submit Away (www.submit-away.com), kjer boste obrazec za vpis izpolnili samo enkrat, vendar boste morali vsak vpis posebej potrditi.

Avtor: Radoš Skrt 
Vir:
Moj Mikro,
september 2002 

Nasvet.com

 

Nastavite Iskalniki.com za domačo stran
Dodajte stran Iskalniki.com med priljubljene
Naročite se na brezplačne E-novice
ISKALNIKI:
 
VPIS STRANI V:
 
UNIVERZALNI ISKALNIK
 
 
OSTALO:
Novice  
 
TRGOVINA:
Knjige  
 
PRIPOROČAMO:
100si
Slovenska spletna lestvica
 
Obiščite našega sponzorja 
Copyright © Iskalniki.com 2000-2005. Vse pravice pridržane.