Iskalniki.com - Kjer se iskanje začne! - Vsi svetovni in slovenski iskalniki in imeniki na enem mestu!
Vsi svetovni iskalniki in imeniki na enem mestu!
Google
Web po strani
Iskalniki.com - Kjer se iskanje začne! - Vsi svetovni in slovenski iskalniki in imeniki na enem mestu!
 
Članki  
Iskalniki.com: - Članki: Vpis strani v iskalnike in imenikeVpis strani v iskalnike in imenike  
 
 
Priporočamo    

 Ste objavili spletne strani na internetu, obiskovalcev pa ni in ni? Rešitev je na dlani - spletnim uporabnikom morate povedati, da imate svojo spletno stran! To najlažje naredite tako, da vpišite vašo spletno stran v vse najpomembnejše svetovne in slovenske spletne imenike ter iskalnike (Matkurja, Najdi.si, Slowwwenia, Google, Yahoo, Altavista, Infoseek,…) preko katerih vas bo lahko našla množica spletnih uporabnikov.

 Spletni iskalniki so namreč daleč najpogostejši način in orodje s katerim uporabniki iščejo informacije in podatke na internetu. Priporočljivo je, da vpišete naslov strani tudi v manjše, vendar pa specializirane portale, ki pokrivajo vašo dejavnost. Ne izgubljajte časa za nepomembne iskalnike in imenike!

 Zelo pomembno, da je vaša stran pravilno vpisana (naslov strani, kratek in zanimiv opis, izbor ključnih besed, datum veljavnosti strani), tako da jo bodo našli tisti, ki iščejo ravno tisto kar vi ponujate. Zavedati se morate, da bo največji del obiska vaših spletnih strani prišel ravno iz spletnih iskalnikov. Pravila za vpisovanje so v glavnem enaka na vseh iskalnikih in imenikih. Največje razlike med njimi so predvsem v času, ki poteče od dneva vpisa strani do njene odobritve. V slovenskem spletnem prostoru vam uredniki strani potrdijo vpis najkasneje v dveh dneh. Na tujih straneh pa vam lahko zraste že kar dolga brada predno se vaša stran pojavi v bazi vpisov, saj je boste na največjih straneh na odobritev vpisa čakali tudi več kot dva meseca. Načeloma je vpisovanje strani zelo preprosto opravilo, saj vas vsak imenik vodi po korakih, ki jih moramo med opisom opraviti.

POSTOPEK VPISA STRANI

1. Vpis URL naslova strani
URL naslov se običajno glasi http://www.mojastran.si. Vpišite celoten URL in ga dvakrat preverite. Če se npr. zatipkamo in vpišemo napačen naslov, nam strani seveda ne bodo objavili.

2. Naslov strani
V večini primerov je naslov strani enak naslovu v html kodi strani (title), lahko pa je tudi kaj drugega, vendar v smislu vsebine na strani. Kljub temu, da se s klikom na naslov pride do vaše strani ni nujno, da je naslov vaše strani enak imenu domene. (npr. klik na naslov Kupovati drugje bi bilo potratno, pripelje na stran www.bigbang.si)

3. Opis strani
Opis strani naj bo kratek in jedrnat. Napisan mora biti tako, da odraža povzetek vsebine. Potrudite se, da bo opis napisan dovolj zanimivo, saj bo le tako pritegnil pozornost potencialnih obiskovalcev. (npr. Največja izbira CD-jev in artiklov zabavne elektronike. Sveže cene, akcijske ponudbe in novosti.) Izogibajte se sloganom oblike: "Mi smo najboljši!".

4. Kategorija
Ker se lahko vsebina imenikov pregleduje tudi z brskanjem po kategorijah in podkategorijah, je potrebno uvrstiti vašo stran v ustrezno kategorijo (npr. spletno stran podjetja Big Bang bi lahko razvrstili v kategorijo posel in gospodarstvo/trgovina/).

5. Časovna opredelitev vpisa
To možnost omogočajo le nekateri imeniki. Sami si lahko določite datum vpisa oz. izbrisa strani. Ta opcija je še posebej uporabna v primerih, ko vaša stran ni za takojšnjo objavo ali pa takrat ko želite, da vaša stran z določenim dnem poteče in se zbriše iz imenika.

Nastavite Iskalniki.com za domačo stran
Dodajte stran Iskalniki.com med priljubljene
Naročite se na brezplačne E-novice
ISKALNIKI:
 
VPIS STRANI V:
 
UNIVERZALNI ISKALNIK
 
 
OSTALO:
Novice  
 
TRGOVINA:
Knjige  
 
PRIPOROČAMO:
100si
Slovenska spletna lestvica
 
Obiščite našega sponzorja 
Copyright © Iskalniki.com 2000-2005. Vse pravice pridržane.