Iskalniki.com - Kjer se iskanje začne! - Vsi svetovni in slovenski iskalniki in imeniki na enem mestu!
Vsi svetovni iskalniki in imeniki na enem mestu!
Google
Web po strani
Iskalniki.com - Kjer se iskanje začne! - Vsi svetovni in slovenski iskalniki in imeniki na enem mestu!
 
Članki  
Iskalniki.com: - Članki: 50 najbolj iskanih pojmov na internetu v letu 200150 najbolj iskanih pojmov na
    internetu v letu 2001
 
 
 
Priporočamo    

 Po web iskalcu Lycos.com, je "tetoviranje" (tattoos) četrti po vrsti najbolj iskan pojem na internetu. Prvi je japonska risanka Dragon Ball Z. Nikoli slišali? Če vas to tolaži, niti mi nismo...
 Podjetje Lycos ni objavilo pravo število zahtev za pojem "tetoviranje", temveč je v izjavi za javnost napisano, da se je ta beseda iskala 12 milijonov-krat na dan. Vsi internet brskalniki kot so Lycos, Yahoo ter Google objavljajo svoj popis "deset najbolj iskanih" web strani, toda Lycos je letos naredil korak več z objavo, poleg popisa web lokacije, tudi popisa 50 najbolj iskanih pojmov na internetu. Cel popis se lahko pogleda na 50.lycos.com.
 Na popisu je dosti pričakovanega, ampak tudi nekaj presenečenj. Najbolj iskan pojem letos je japonski animirani film Dragon Ball Z. Britney Spears, ki je bila lani prva, je tokrat druga. Mnogi internet surferji nikoli niso slišali za Dragon Ball Z, toda večina jih je slišala za Britney Spears. Toda, po Lycosu, ta risani film je najbolj iskana reč na internetu.
 Morpheus, web stran za izmenjavo glasbenih datotek, tretja je na popisu Lycosovih Top 50. To je web stran, ki je letos bila bolj obiskana od Napsterja. Pokemoni so sedmi. Teroristični atentat na Ameriko je povečal interes za besedami kot so Osama bin Laden, World Trade Center in Nostradamus. Vse te besede so skočile med prvih deset najbolj iskanih.
 Najbolj obiskane web strani so zrcalna podoba popularne kulture, pa je potem vsakemu, ki hoče biti v trendu, več kot pomembno vedeti kje večina rada surfa. Tako Yahoo-ov Buzz Index nudi dva popisa - osnovni in poseben naročniški "business" popis.
 Podobno ponudbo ima tudi trenutno najbolj obiskan web brskalnik - Google - ki meri trende, obrazce iskanja ter presenečenja. Google Zeitgeist meri obiskanost po ti. "hitih" tedensko in mesečno.
 Vsi ti specializirani popisi ne upoštevajo pornografije, komercialnih in generičnih web strani, razen če niso bile tema važnih in številnih novic v zadnjem času. Lycos trdi, da kljub temu da vsak pojem na njegovem popisu 50 najbolj iskanih tvori manj od enega procenta vseh zahtev, ta popis predstavlja pravi barometer online pojav.


 

 

 

Avtor: marS 
Vir:
www.ilbis.com,
29. januar 2002 

Ilbis.com
Nastavite Iskalniki.com za domačo stran
Dodajte stran Iskalniki.com med priljubljene
Naročite se na brezplačne E-novice
ISKALNIKI:
 
VPIS STRANI V:
 
UNIVERZALNI ISKALNIK
 
 
OSTALO:
Novice  
 
TRGOVINA:
Knjige  
 
PRIPOROČAMO:
100si
Slovenska spletna lestvica
 
Obiščite našega sponzorja 
Copyright © Iskalniki.com 2000-2005. Vse pravice pridržane.