Iskalniki.com - Kjer se iskanje začne! - Vsi svetovni in slovenski iskalniki in imeniki na enem mestu!
Vsi svetovni iskalniki in imeniki na enem mestu!
Google
Web po strani
Iskalniki.com - Kjer se iskanje začne! - Vsi svetovni in slovenski iskalniki in imeniki na enem mestu!
 
Članki  
Iskalniki.com: - Članki: Spletni iskalnik lokalnega značaja Raziskovalec.comSpletni iskalnik lokalnega značaja
    Raziskovalec.com
 
 
 
Priporočamo    

Raziskovalec je računalniški center, ki se ukvarja z lokalizacijo interneta v Sloveniji. V ta namen smo izdelali edini spletni iskalnik lokalnega značaja, ki išče po občinah v Sloveniji. Iskalnik Raziskovalec (www.raziskovalec.com) ima trenutno največjo bazo podatkov spletnih strani razvrščenih po občinah v Sloveniji. Poleg dnevnih vpisov spletnih strani, vpisujemo spletne strani tudi na podlagi raziskovanja slovenskega internetnega prostora, ki postaja vsak dan bolj zasičen in zanimiv tudi za dejavnosti lokalnega značaja. Raziskave v svetu so pokazale, da potrebuje vsaka država poleg splošnega iskalnika (kot so npr. Matkurja, Najdi.si) tudi lokalni iskalnik, ki uporabniku omogoča iskanje informacij lokalnega značaja.

Zbiranje vpisov spletnih strani lokalnega značaja je dolgotrajen postopek, ki ga Center za lokalizacijo interneta v Sloveniji opravlja že od leta 1999. Danes je število vpisanih lokalnih spletnih strani že tako veliko, da postaja Raziskovalec vse bolj uporaben iskalnik in statistika obiskov kaže, da njegova uporaba strmo narašča. Če boste preizkusili uporabnost iskalnika Raziskovalec, se morate zavedati, da je pred vami iskalnik lokalnega značaja, zato naj bo tudi beseda, ki jo iščete takega značaja (npr. gostilna, mizar, ...), sicer boste mogoče s številom zadetkov razočarani.

Raziskovalec je bil v osnovi namenjen lokalnemu iskanju, ker pa je uspešnost iskanja odvisna predvsem od števila in kvalitete vpisov smo iskalnik dopolnili še z meta iskalniki. Uredništvo iskalnika še vedno ostaja zvesto svojemu prvotnemu namenu nastanka, v svojem razvoju pa je znal prisluhniti tudi potrebam, ki so jih posredovali obiskovalci naše spletne strani. Naš cilj še naprej ostaja lokalizacija in organiziranost slovenskega spletnega prostora. Na svoji uvodni strani smo vam pripravili tudi hitri skok po regijah, seznam občin v posamezni regiji in dostop do vira, torej vpisov v posamezni občini. Čisto na dnu pa vas čakajo še ABC povezave. Že sama beseda pove, da gre za povezave v slovenskem spletu. Za začetek vam predstavljamo povezave do javnih ustanov, ministrstev, vladnih uradov, kulturnih ustanov in podobno.

Iskalnik je tako prav zaradi svoje univerzalnosti razdeljen v tri sklope.

Prvi način iskanja je iskanje po občinah. V najboljšem primeru nam torej iskalnik vrne zadetke, razporejene v 192 kategorij.Tak način nam omogoča, da že na strani zadetkov vidimo, kje se določena stran nahaja oziroma v katero občino spada. V prvo kategorijo, ABC Cela Slovenija, nam iskalnik razporedi zadetke, ki niso samo in izključno lokalnega značaja, ampak se slednji nanašajo na celo Slovenijo.

Drugi način iskanje je iskanje po Sloveniji. Ta način uporabljamo pri iskanju informacij, ki niso lokalnega značaja, nanašajo pa se na slovenski splet. Zadetki pri iskanju po Sloveniji so identični Googlovim zadetkom s privzeto nastavitvijo »išči strani v Slovenščina«.

Tretja možnost je iskanje po svetu. Ta način uporabljamo pri iskanju informacij, ki niso lokalnega značaja, nanašajo pa se na svetovni splet. Zadetki pri iskanju po svetu so identični Googlovim zadetkom s privzeto nastavitvijo »iskanje po celotnem spletu«.

V uredništvu Raziskovalca smo pripravljeni tudi na sodelovanje. V kolikor pripravljate ali že imate narejeno spletno stran, ki je lokalnega značaja, si lahko sami ali pa z našo pomočjo na njej uredite tudi iskalnik po svojem kraju. Z našo tehnično podporo in bazo podatkov bo tako vaša stran za obiskovalce še zanimivejša in verjamemo, da se bodo obiskovalci tudi zaradi možnosti iskanja informacij v svojem kraju radi vračali nanjo. Tovrstno sodelovanje je popolnoma brezplačno in ne vsebuje oglaševanja našega iskalnika na vaši strani. (več o tem: http://www.raziskovalec.com/sodelovanje.htm).

Na svojih straneh pa za obiskovalce pripravimo vedno kaj novega. Na strani darilo si lahko na svoj domači računalnik presnamete različna e-darila.

V Centru za lokalizacijo interneta v Sloveniji pripravljamo nove vsebine, ki bodo seveda lokalnega značaja, zato nas kdaj pa kdaj obiščite, da ne zamudite česa pomembnega iz vašega kraja.

Povezava: www.Raziskovalec.com

Avtor: Valter Car 
12. maj 2003 

Nastavite Iskalniki.com za domačo stran
Dodajte stran Iskalniki.com med priljubljene
Naročite se na brezplačne E-novice
ISKALNIKI:
 
VPIS STRANI V:
 
UNIVERZALNI ISKALNIK
 
 
OSTALO:
Novice  
 
TRGOVINA:
Knjige  
 
PRIPOROČAMO:
100si
Slovenska spletna lestvica
 
Obiščite našega sponzorja 
Copyright © Iskalniki.com 2000-2005. Vse pravice pridržane.