Iskalniki.com - Kjer se iskanje začne! - Vsi svetovni in slovenski iskalniki in imeniki na enem mestu!
Vsi svetovni iskalniki in imeniki na enem mestu!
Google
Web po strani
Iskalniki.com - Kjer se iskanje začne! - Vsi svetovni in slovenski iskalniki in imeniki na enem mestu!
 
Članki  
Iskalniki.com: - Članki: Matkurja.com in kaj je dobro vedeti, ko vpisujete svojo stran v imenikMatkurja.com in kaj je dobro vedeti,
    ko vpisujete svojo stran v imenik
 
 
 
Priporočamo    

 Matkurja.com je najbolj obiskan slovenski imenik (natančnega števila obiska trenutno ne poznam, vendar ga bom dodal, ko ga izvem) in zato je ključnega pomena, kako vnesete svojo stran v ta imenik, saj boste lahko le z dobro premišljenim naslovom, opisom in ključnimi besedami dosegli čim višjo pozicijo pri rezultatih iskanja.

Matkurja Kot primer bomo dali stran, ki se ukvarja s prodajo mobilnih telefonov. Npr. www.slo-gsm.com (stran je izmišljena). Recimo, da prodajate Nokia, Ericsson in Siemens gsm-e. V Matkurjo vnesemo novo stran tako, da pritisnemo "vpis" (levo zgoraj) in na sledeči strani "vnesti nov URL". V polje URL vnesete naslov vaše strani (v našem primeru bo to http://www.slo-gsm.com). Pod "TIP STRANI" pustite oba kvadratka neodkljukana, saj razen, če je vaša stran kakšna ORGANIZACIJA, ali pa želite vnesti samo DOGODEK (kar pomeni, da bo stran vpisana, vendar v bazi matkurja.com ne bo več kot par tednov). Sledijo KATEGORIJE. Pri izbiri kategorij, bodite zelo previdni, saj vam prava izbira lahko prinese večje število obiskov. V našem primeru bomo izbrali sledeče kategorije: "Posel in ekonomija / Telefonija / Mobilna telefonija", "Posel in ekonomija / Trgovine / On-line" (ker prodajamo GSM-e online), kot zadnjo kategorijo pa eno bolj popularnih npr: "Družba in mediji / Spolnost".

 Sledi Slovenski vnos. Pod "Slovenski naslov" je najbolje, kaj sploh je na vaši strani. Torej, mi bomo napisali: Slo-Gsm.com - Online prodaja Nokia, Siemens in Ericsson mobilnih telefonov. Kot vidite, smo uporabili pet iskalnih besed: ONLINE, PRODAJA, NOKIA, SIEMENS, ERICSSON. Sedaj sledi "Slovenski komentar". Omejen je na 12 besed, torej bomo morali skrbno izbirati. Komentar naj bo podaljšek naslova. Mi bomo napisali: Pri naročilu več kot 10.000 SIT brezplačna dostava na dom.
 Sledijo ključne besede. Sedaj ne bomo ponavljali besed iz naslova in komentarja ampak bomo izbrali druge, ki pa se nanašajo na prodajo gsm-ov oz. na gsm-e same. Te besede bodo: kabel, melodije, logo, logotip, sms, wap, slike, šale, mobitel (vse besede so razmeroma popularne in se nanašajo na gsm-e).
 Angleški naslov. Ni obvezen, vendar je priporočljivo, da tudi tega izpolnite, kajti tudi ljudje s tujine iščejo po Matkurji. Naslov in komentar strani bosta prevod iz slovenskega vnosa, pod ključne besede pa vpišite 10 drugih besed. Npr: Vega, Simobil, Motorola, ipd..

 Vnesite še e-mail naslov in, če ste izbrali pod vrsto strani "DOGODEK", vnesite še začetek dogodka (drugače pa pustite tako kot je). Nato pritisnete gumb "VNOS" in vaš naslov in opis strani se bosta pojavila na naslednji strani. Če ste vse pravilno vpisali, pritisnete še "POTRDI VNOS" in vaša stran bo po cca. treh dneh vpisana v bazo Matkurja.com.

Povezava: www.Matkurja.com/slo/submit

Avtor: Gašper 
Vir:
Sporocilo.com,
december 2001 

Nastavite Iskalniki.com za domačo stran
Dodajte stran Iskalniki.com med priljubljene
Naročite se na brezplačne E-novice
ISKALNIKI:
 
VPIS STRANI V:
 
UNIVERZALNI ISKALNIK
 
 
OSTALO:
Novice  
 
TRGOVINA:
Knjige  
 
PRIPOROČAMO:
100si
Slovenska spletna lestvica
 
Obiščite našega sponzorja 
Copyright © Iskalniki.com 2000-2005. Vse pravice pridržane.